PMU - voor een gezicht dat spreekt

Permanente     make-up

“Zeer professioneel. Ook eerlijk advies. Wenkbrauwen super mooi gemaakt. Bovendien ook erg gezellig en hygiënisch. Top!”

Reactie cliënt

Je wilt er graag ieder moment van de dag perfect verzorgd uitzien.

Permanente Make Up (PMU) biedt hiervoor de uitkomst. Je ogen worden subtiel geaccentueerd voor een stralend, natuurlijk en langdurig mooi resultaat!

Met PMU krijg je meer uitdrukking in je gezicht. Ook kun je bijvoorbeeld de wenkbrauwen iets liften of meer symmetrie creëren. Daarnaast hoef je je nooit meer zorgen te maken dat je make-up vervaagt of uitloopt.

Wenkbrauwen

Altijd perfect verzorgd

Zijn je wenkbrauwen dun of onregelmatig en heb je moeite om ze iedere dag bij te tekenen? Misschien mag je geen make-up dragen vanwege je werkzaamheden, of ben je allergisch voor gewone make-up? In deze gevallen is Permanente Make Up de perfecte oplossing! Door de wenkbrauwen te pigmenteren wordt het model en de kleur gecorrigeerd en geperfectioneerd. Mijn “handtekening” is het creëren van natuurlijke wenkbrauwen die passen bij jou gezicht en uitstraling. Met PMU zijn je wenkbrauwen in alle omstandigheden en 24/7 perfect in model!

Eyeliner

Altijd perfect verzorgd

Wil jij je ogen meer laten spreken, ben je brildragend, allergisch voor make-up of blijft de make-up niet goed zitten gedurende de dag? Dan kun je ook kiezen voor een  eyeliner. Er kan een dun lijntje tussen de wimpers (infralash) gepigmenteerd worden, of een eyeliner met of zonder “wing”. Wat je ook kiest, je ogen zijn permanent geaccentueerd en stralen ieder moment van dag.​

Kennismakingsgesprek van 30 minuten. Samen bespreken we de mogelijkheden en beantwoord ik je vragen.

Pigmenteren van de wenkbrauwen op maat. De kleur, techniek (poeder, ombre, hairstroke of combinatie) en het model worden aangepast aan je wensen en de mogelijkheden. Hierbij kijken we altijd naar je eigen haarkleur, huid en ogen om een natuurlijk lijkend eindresultaat te behalen.

Pigmenteren van de wimperlijn en net iets daarboven. Effect: subtiele lijn die een frisse open verzorgde blik geeft.

Pigmenteren van de wimperlijn, plus daarboven een meer aanwezige eyeliner (+evt baby wing naar wens). Effect: meer uitgesproken lijn die expressie geeft. 

Pigmenteren van de wimperlijn en daarboven een brede lijn met wing | schaduw. Effect: meest uitgesproken eyeliner. Beoogd eindresultaat gaat altijd in overleg.

Pigmenteren van de wimperlijn onder het oog. Hierbij kiezen we samen wat het beste past. Effect: Subtiel geaccentueerde en mooie frisse oogopslag.

Wil je weten of permanente make-up ook voor jou geschikt is?

Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend intake-gesprek.

Voor & Na

Veel gestelde vragen

Ogen vertellen veel over wat er in ons omgaat en bepalen voor een groot deel wat we uitstralen naar onze omgeving. Mooi gevormde wenkbrauwen en eyeliners laten je ogen spreken als nooit tevoren. En dat op ieder moment van de dag. Tijdens het sporten, in de sauna of het zwembad blijft PMU op zijn plaats en loopt niet uit. Het is ook zeker een uitkomst voor wanneer u allergisch bent voor traditionele make up, bij (tijdelijk) ontbrekende haargroei of op de werkvloer waar geen cosmetica gedragen mag worden.

Permanente Make Up ( PMU ), ook wel bekend als micropigmentatie of cosmetisch tatoeëren is het aanbrengen van pigment vlak onder het huidoppervlak, door middel van een steriele ultradunne naaldmodule. Hierdoor creëren we een mooie wenkbrauw of eyeliner die langdurig blijft zitten. Met deze ultradunne, razendsnel bewegende naaldmodule wordt het gekozen pigment heel secuur op de juiste plaats in de huid aangebracht.

Voor het starten van de pigmentatie behandeling hebben we eerst een intake gesprek gehad. Daarna vul jij naar waarheid de behandelovereenkomst in.

We bespreken de mogelijkheden en samen kijken we wat het beste bij jou past. Vervolgens wordt de gewenste eyeliner of wenkbrauwen getekend en gaan we samen de kleur bepalen. Vooraf wordt eventueel een verdovingcreme aangebracht. Hierna kan de pigmentatie starten.

De eerste behandeling zal in totaal ongeveer 1.5 tot 2 uur duren. Dit is inclusief intakegesprek en nazorg adviezen voor thuis. Vlak na de eerste behandeling is de kleur altijd donkerder dan het uiteindelijk eindresultaat, omdat de kleur zich nog moet ontwikkelen als gevolg van het huidvernieuwingsproces. De juiste nazorg en persoonlijke hygiene thuis is belangrijk voor het uiteindelijke eindresultaat.

Je krijgt een toilettasje met een nazorg  adviezen en een nazorgcreme mee naar huis. Na 6 á 8 weken komt je terug voor de nabehandeling. Deze tweede behandeling is in sommige gevallen niet nodig maar meestal wel noodzakelijk. De kleur wordt dan verder opgebouwd en eventuele afstotingen van pigment wordt opgevuld. Het model wordt tevens verder geoptimaliseerd. deze tweede behandeling neemt ongeveer 1 uur in beslag. Heel soms is er een derde behandeling wenselijk.  

Een behandeling is niet gevoelloos maar iedereen reageert er anders op, ik heb een aangename, rustige behandeltechniek en we gebruiken in overleg een veilige verdovingscreme, waardoor de behandeling vrijwel pijnloos is. De huid kan een beetje opzwellen maar dat is meestal binnen 24 uur verdwenen. Je kunt de dagelijkse bezigheden na de behandeling gewoon hervatten. Mocht je het niet vertrouwen, neem dan contakt met mij op of raadpleeg je eigen huisarts.

De meeste wenkbrauwen blijven gemiddeld 1 / 1,5 jaar mooi, eyeliners vaak langer. De pigmentatie zal in de loop van de tijd gaan vervagen.

De snelheid van dit proces hangt af van diverse factoren; de natuurlijke cel vernieuwing, de invloed van UV-licht, medicatie, persoonlijke huidstructuur en conditie. Om het optimale resultaat te behouden adviseer ik een speciale sunblock te gebruiken en tussen de 12 en 18 maanden terug te keren voor een ‘opfris behandeling’ zodat je wenkbrauwen en/of eyeliners optimaal van kleur en vorm blijven. Dit is 1 behandeling en geld een speciaal opfris tarief voor. Je kan er ook voor kiezen om een afspraak te maken voor een gratis check-up. We bepalen dan samen wanneer het nodig is om de PMU op te frissen.

Allure Cosmetics is in het bezit van het STIVAS diploma en een GGD-vergunning (veiligheid en hygiëne) op grond van artikel 3 van het Warenwetbesluit tatoeëren en piercen. Er wordt uitsluitend volgens deze richtlijnen gewerkt.

Bij iedere PMU behandeling wordt er een nieuwe steriele naaldmodule gebruikt van de best verkrijgbare kwaliteit. Ook de pigmenten waarmee gewerkt wordt staan streng onder controle van de Keuringdienst van Waren. Ze zijn 100% veilig en CE-gekeurd. Ik heb een degelijke basis opleiding en jaarlijks neem ik deel aan Masterclass trainingen, om op de hoogte te blijven van de laatste trends, technieken en ontwikkelingen. 

Je mag in ieder geval 24 uur voorafgaand aan de behandeling geen alcohol nuttigen en aspirines of andere bloedverdunners innemen. Paracetamol is wel toegestaan. Bij koorts (uitslag) of ontstekingen moet de afspaak verplaatst worden. Zorg dat je gezicht niet verbrand is door de zon.

Bij een eyeliner behandeling gelieve geen contactlenzen, wimperextentions of mascara dragen. Iedere behandeling wordt rustig en zorgvuldig uitgevoerd, zorg dat je goed uitgerust bent en niet op tijd staat. Zo kan de behandeling fijn verlopen. Ben je bloeddonor? Dan moet je minimaal 6 maanden wachten met doneren. Heb je al PMU van een collega specialist? Maak dan vrijblijvend een intakeafspraak om je wensen en mogelijkheden te bespreken.

De genezingstijd van PMU is ca 10 dagen. Persoonlijke hygiëne en een goede algemene gezondheid zijn erg belangrijk voor een optimale genezing en het beste eindresultaat. Ook zul je zonlicht, sauna en zwem en stoombaden  gedurende het genezingsproces moeten mijden.

Je krijgt na de pigmentatie behandeling duidelijke nazorgadviezen en een speciale creme mee naar huis. Volg deze instructie juist op om evt.complicaties of teleurstellingen te voorkomen.

Nee, bij sommige ziektes, (huid)aandoeningen en medicijngebruik wordt het afgeraden. De belangrijkste contra indicaties zijn; Hemofilie, HIV, Hepatites, Hart- en Vaatziekte, Keloid, Glaucoom, Diabetes en een Immuunstoornis.

Bij zwangerschap en borstvoeding moet je 3 maanden wachten. Dit om o.a. vervelende verkleuring van het pigment te voorkomen. Daarbij heb je ook een verhoogde kans op ontstekingen. Ben je onder behandeling en wilt je zeker weten of je een PMU behandeling kunt ondergaan, raadpleeg dan je arts en vraag om (schriftelijke) toestemming. Wees hierover eerlijk en transparant (Better safe than sorry).

Op de dag van afspraak mag je geen koorts(uitslag) of ontstekingen hebben. Heb je chemoterapie te ondergaan, dan is het een optie om vooraf aan de kuur voor PMU te kiezen. De minimale leeftijd voor PMU bij Allure Cosmetics is 18 jaar..

Heb jij op deze pagina niet het antwoord gevonden op je vraag, twijfel je ergens over of wil je een (intake) afspraak inplannen? Neem dan gerust contact met me op via mail of whatsApp.